Kako sigurno kupovati

Plaćanje kreditnom/debitnom karticom

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom/debitnom karticom, odaberite vrstu kreditne/debitne kartice kojom plaćate (American Express®, MasterCard® , Maestro®,Visa i Diners) i upišite tražene podatke.

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe.
Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

amex_front_border_webamex_back_border_web mastercard_back_border     

Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

Sve osobne podatke o korisniku kartice, potrebno je upisati koristeći samo slova engleske abecede. Ne koristiti hrvatske dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž) ili znakove nekih drugih jezika (ß, ç, ä, ë, ö i slično). Umjesto njih pisati c, dj, s, z ili druge odgovarajuće znakove.

  • Ime i prezime - potrebno je upisati točno kao na kartici (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.

  • Adresa, Mjesto, Poštanski broj, Država - upisuje se točno kako je napisana na računu koji korisnik prima od kartičara (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.

  • Broj telefona - upisati broj koji se može nazvati u slučaju potrebe provjere narudžbe.
  • E-mail adresa - upisati važeću e-mail adresu na koju će se poslati obavijesti o autorizaciji, terećenju kartice ili otkazivanju transakcije.

Kada kliknete Plati, vidjet ćete potvrdu o vašoj narudžbi koja će vam biti poslana na vašu e-mail adresu.

Radi vaše zaštite, HT PAYWAY sustav nam ne dopušta naplatu većeg iznosa niti uvid u vaš broj kreditne/debitne kartice. Vidimo samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje prema kartičaru. HT PAYWAY sustav onemogućava sudionicima u procesu kupnje pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka, primjerice, može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje, dok, s druge strane, mi vidimo samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu, (broj kartice, stanje i sl.).

Nakon što je uplata evidentirana, kupac dobiva obavijest u elektronskom obliku. Obavijest će dobiti tijekom prvog radnog dana od trenutka kupnje (ponedjeljak petak od 8-16). Papirnati račun bit će poslan kupcu.

AmericanExpress50  mc_accpt_png  ms_accpt_png  visa_prihvat_office  https://karla.hr/upload/2013/12/diners_529ded460e0b4.jpg  https://karla.hr/upload/2013/12/discovercard_529ded4675b70.jpg

Plaćanje na rate je trenutno dostupno samo za Diners i American Express kartice i to do maksimalno 12 rata.

Galerija

Kako sigurno kupovati